.png)

Vi på Maxi ICA Stormarknad Högsbo stöttar Stipendum.se för att hjälpa studenter i Göteborg att hitta stipendier. Vi vill göra det enklare för dem att fokusera på sina studier och vardag, så att de kan nå sina mål med lite mer trygghet och stöd från oss i närområdet.


Vi på IKEA vill hjälpa studenter att skapa en bättre vardag. Genom att stödja Stipendum.se ger vi fler möjligheten att hitta stipendier, så att de kan fokusera på sina studier och inreda sina livsdrömmar, utan att kompromissa med plånboken.


Vi på Centigo är din lokala supporter, och genom att sponsra Stipendum vill vi hjälpa unga talanger att förverkliga sina drömmar. Det är vårt sätt att bidra till framtidens ledare och skapa långsiktiga värden för både individ och samhälle.
Vår lokala kontakt heter Oscar Kjellström och nås på oscar.kjellström@centigo.se.
.png)

Vi på Volvo är stolta över att stödja Stipendum.se och ge studenter i Göteborg möjligheten att hitta stipendier. Genom detta initiativ vill vi bidra till att fler kan fokusera på sina studier och utveckla framtidens lösningar, här i hjärtat av vår hemstad.

.jpg)
Vi på Klarna vill göra vardagen lite enklare för studenter. Genom att stödja Stipendum.se hjälper vi fler att hitta stipendier, så att de kan fokusera på det som verkligen räknas – sina studier och framtida drömmar – utan att oroa sig för ekonomin.
.png)

Vi på Adlibris stödjer Stipendum.se för att göra det enklare för studenter att få tillgång till stipendier, vilket stärker deras möjligheter att investera i sin utbildning och hitta rätt litteratur för sina studier.
Du som student har dessutom alltid rätt 10% rabatt på all kurslitteratur.


Vi på Sannegårdens Pizzeria stödjer Stipendum.se för att ge studenter i Göteborg en bättre chans att hitta stipendier. Vi vill bidra till att fler kan fokusera på sina studier och samtidigt njuta av en (pizza)bit av vår stad, oavsett plånbokens storlek.
För studenter på avancerad nivå vid KTH med studiebakgrund utanför Storstockholmsområdet
Stipendium tilldelas studiebegåvade studerande på avancerad nivå (efter 180 högskolepoängsstudier) och i första hand personer som före inträdet vid KTH studerat och varit bosatta i Sverige, men utanför Storstockholmsområdet.
Uppskattad utdelningssumma baserat på tidigare år
Beskrivning
Ändamål
Stipendiet tilldelas studiebegåvade studerande på avancerad nivå (efter 180 högskolepoäng) och i första hand personer som före inträdet vid KTH har studerat och varit bosatta i Sverige, men utanför Storstockholmsområdet.
Behörighet och kriterier
Villkor som ska vara uppfyllda vid ansökan om stipendium:
- Vara studerande på heltid på avancerad nivå vid KTH
- Vara studiebegåvad, det vill säga ha ett högt meritvärde för studierna på grundnivå. Lägsta meritvärde för att få stipendium var föregående år 4,0.
- Ha varit bosatt och studerat i Sverige men utanför Storstockholmsområdet.
- Du måste bifoga ditt gymnasiebetyg, där det även ska framgå på vilken ort studierna bedrevs.
Följande gäller
- Stipendium kan beviljas under högst fyra terminer till en och samma person. Ansökan om förlängning görs terminsvis. Information om hur man ansöker om förlängning skickas ut via mejl till föregående termins stipendiater varje termin.
- Du ansvarar själv för att kontrollera att betygen är inrapporterade för alla avslutade kurser. Om du har kurser där slutbetyg inte är inrapporterat, trots att alla delmoment är godkända vid ansökans deadline, måste du bifoga intyg från skolan för att kursen ska tas med i beräkningen. Det räcker inte att sända in ett utdrag ur Ladok.
- Intyget ska innehålla: ditt namn och personnummer, namn och kod på aktuell kurs med uppgift om att du kommer att få kursen tillgodoräknad, vara utfärdat av kursadministratör, studievägledare, examinator eller motsvarande samt vara undertecknat.
- Det går bra att ansöka om stipendiet även under tiden för utlandsstudier och examensarbete. Om du planerar att avsluta ditt examensarbete denna termin, ange beräknat slutdatum i ansökan.
- Om du studerat utomlands måste du direkt vid hemkomsten ansöka om att få dina utlandsstudier tillgodoräknade. Om dessa inte finns i Ladok vid deadline för meritvärde, måste du sända in intyg som visar hur många poäng du kommer att få tillgodoräkna dig på KTH eller kopia på ditt learning agreement (undertecknat av dig, utbytesskolan och GU/programansvarig på KTH) eller din studieplan för utbytesstudierna.
- Om du avslutar eller avbryter studierna, byter program eller tar studieuppehåll, måste du informera KTHstipendieråd (stipendier@kth.se).
- Observera att om du tillgodoräknar dig högskolepoäng denna termin måste du dra av samma antal nästa termin när du ansöker om förlängning, i därför avsedd ruta i formuläret. Du kan inte tillgodoräkna dig samma poäng två gånger.
- Du som har påbörjat din KTH-utbildning vid en annan högskola än KTH måste bifoga utdrag ur Ladok från den högskolan, särskilt om du vid deadline för meritvärde inte har några poäng registrerade i KTH:s Ladok.
Upptäck andra stipendier
Stipendums målsättning är att nå ut till Sveriges samtliga
1 225 743 studenter
fördelade över
1 700+ skolor och lärosäten



